Uutislistaukseen

Lähetysseura on kerännyt jo yli 1200 nimeä kehitysyhteistyötä puolustavaan vetoomukseen

Suomen Lähetysseura osallistuu Kepan ja sen jäsenjärjestöjen toteuttamaan kampanjaan kehitysyhteistyön puolesta. Muutamassa viikossa Lähetysseura on kerännyt yli 1200 nimeä vetoomukseen. Nimiä kerätään lisää SuomiAreenassa Porissa 15.-16.7.

Vetoomus kehitysyhteistyön pelastamiseksi avattiin allekirjoituksille kesäkuun puolessa välissä. Vajaassa kolmessa viikossa 9830 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, joka luovutetaan hallitukselle syyskuun alussa. Lähetysseura keräsi parissa viikossa 1253 nimeä, joista Lähetysjuhlilla kerättiin 616 nimeä ja Herättäjäjuhlilla 637. Allekirjoitukset lisätään nettivetoomuksen laskuriin elokuun alussa.

Vetoomuksen allekirjoittaneet vastustavat hallituksen suunnitelmia leikata kehitysyhteistyömäärävaroja yli 40 prosentilla.
- Leikkausten on suunniteltu tulevan voimaa heti ensi vuoden alusta. Suomalaiset ymmärtävät hyvin sen, että leikkauksilla on valtavat vaikutukset satojen tuhansien ellei miljoonien ihmisten elämään köyhissä maissa. Ilman muuta kaikki julkista rahoitusta saavat tahot ymmärtävät, että kaikkialta leikataan. Mutta peräänkuulutamme sitä, että onko oikeudenmukaista, että kaikkein köyhimmiltä leikataan kaikkein eniten?, Lähetysseuran ihmisoikeusasiantuntija Tarmo Heikkilä sanoo.

Seuraavaksi Lähetysseura on mukana keräämässä nimiä vetoomuksen muiden järjestöjen kanssa Porin SuomiAreenassa. Suomen Lähetysseura on lisäksi mukana SuomiAreenan ohjelmassa, jossa pohditaan Suomen kansainvälistä roolia kehitysmaiden vammaisten lasten oikeuksien koulutussektorin ja vammaisten lasten koulutuksen edistäjänä.
- Kehitysyhteistyön määrärahojen leikkaukset ovat vaarassa romuttaa Suomen kansainvälisen maineen vammaisten oikeuksien edistäjänä, jos rahoitus Lähetysseuran ja muiden vammaistyötä tekevien järjestöjen tekemälle laadukkaalle vammaistyölle vähenee, Heikkilä sanoo.

Tuoreen ulkoministeriön tilaaman selvityksen mukaan suomalaisista 87 prosenttia pitää kehitysyhteistyötä ja -politiikkaa erittäin tai melko tärkeänä, ja näin ajattelevien osuus on kasvanut viime vuodesta.  
- Haluamme nyt löytää nuo suomalaiset osoittamaan tukensa kehitysyhteistyölle vetoomukseen osallistumalla, Heikkilä toivoo.
Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet jo muiden muassa piispat Matti Repo ja Irja Askola, entinen opetusministeri Maija Rask sekä muusikko Jaakko Löytty.

13.7.2015 12.41