Uutislistaukseen

Vetoomus: Piispainkokouksen tulee luopua pappeja sukupuolittavista pukeutumisohjeistuksista

Osuuskunta Pyhävaate ehdottaa turhasta säätelystä luopumista ja ohjeiden rajaamista pappisviran yhteisiin tunnuksiin. 
Osuuskunta Pyhävaate ehdottaa turhasta säätelystä luopumista ja ohjeiden rajaamista pappisviran yhteisiin t...

Osuuskunta Pyhävaate vetoaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokoukseen, jotta se löyhentäisi pappien virkapukeutumisen säätelyä ja pyrkisi eroon sukupuolittavista ohjeistuksista viran tunnusten käytössä. Nykytilanteessa pappeja ohjataan käyttämään naisten ja miesten erilaisia virka-asuja, vaikka papin virka on ollut 
yhteinen jo kolmekymmentä vuotta. 

Osuuskunta Pyhävaate ehdottaa turhasta säätelystä luopumista ja ohjeiden rajaamista pappisviran yhteisiin tunnuksiin. Lisäksi tarkempia ohjeistuksia voitaisiin antaa tilannekohtaisesti kuten nykyäänkin. Ehdotus kuljettaisi Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa lähemmäs kohti sisarkirkkoja kuten muita pohjoismaisia luterilaisia kirkkoja ja sekä Englannin anglikaanista kirkkoa. 

Osuuskunta Pyhävaate kehitti vuonna 2016 pappien aloitteesta yhteisen pappien virka-asun, papintakin, joka saa vaikutteita katolisista ja anglikaanisista papinasuista. Papintakki ei sukupuolita kantajaansa, vaan sen symboliikka on yhteistä sukupuoleen katsomatta. Papit tunnetaan laajasti valkoisesta pantakauluksesta, joka on vanhastaan ollut papin arkipuvun tunnus.  

Suomen evankelis-luterilainen kirkko viettää yhteisen papinviran kolmekymmentävuotisjuhlaa 6.3.2018. 

Lisätietoja:
Meri-Anna Hintsala
Osuuskunta Pyhävaate perustaja ja hallituksen puheenjohtaja
050 910 4453

Mika K T Pajunen:
Osuuskunta Pyhävaate perustajajäsen
040 411 0220

6.3.2018 13.22