Uutislistaukseen

Kirkon Ulkomaanapu auttaa pakolaisia Euroopassa

Kirkon Ulkomaanapu ryhtyy auttamaan Eurooppaan paenneita ihmisiä Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa toimivien kumppaneidensa kautta. Tuella toimitetaan puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, käymälöitä, suihkuja, petivaatteita, huopia sekä talvivaatteita. Lisäksi tarjotaan psykososiaalista tukea.

- Tilanne on kärjistynyt elokuun aikana. Ihmiset riskeeraavat henkensä ja monet ovat kuolleet. Meidän tehtävämme on auttaa siellä, missä apua tarvitaan, mutta lopullisesti pakolaiskysymys tietenkin ratkaistaan vain vastaamalla lähtömaiden haasteisiin, kertoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva.

Tänä vuonna jo yli 2500 ihmistä on menettänyt henkensä pyrkiessään Eurooppaan. Elokuun loppuun mennessä Eurooppaan on tullut noin 300 000 pakolaista, kun koko viime vuoden aikana pakolaisia saapui 219 000.

- Pakolaiset ovat hyvin haavoittuvassa asemassa, ihmissalakuljettajien ja muiden rikollisten armoilla. Vaarallisen matkan taittaneiden joukossa on esimerkiksi yksin matkustavia lapsia. Suomen uuden hallituksen tekemien avustustyön leikkauspäätösten takia Kirkon Ulkomaanavun työ on enemmän ja enemmän yksityisten lahjoittajien tuen varassa.  Vaikka tilanne on haastava, Ulkomaanavulla on vastuu ja ammattitaito toimittaa apu perille, kertoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Kirkon Ulkomaanapu auttaa Euroopan pakolaisia kolmen sisarjärjestön kautta: Unkarissa Hungarian Interchurch Aidin, Serbiassa Philanthropyn ja Kreikassa International Orthodox Christian Charities -järjestön kanssa.

Lahjoita pakolaisten auttamiseksi!
Nordea IBAN FI33 1572 3000 5005 04. Viesti: Pakolaiskriisi
Lähetä viesti Lahjoitus numeroon 16499 (20 e)

31.8.2015 15.11