Uutislistaukseen

Suviseurajärjestelyissä huomioidaan erityisesti lapset ja vanhukset

Viikon kuluttua Äänekoskelle, Liimattalan kylän pelloille alkaa virrata asuntovaunuja ja -autoja. Viikonlopun aikana kaupungin väkiluku liki nelinkertaistuu, sillä Suomen suurimpaan kesätapahtumaan, Suviseuroihin, odotetaan noin 74 000 kävijää. 

Suviseurojen järjestelyssä on tänäkin vuonna kiinnitetty erityisesti huomiota saavutettavuuteen sekä lapsiperheiden ja vanhusten palveluihin. Seura-alueelle on järjestetty kattavat peruspalvelut. Kentältä löytyy muun muassa kenttäravintola, myymälä, apteekki ja lasten hoivapalveluita. Vanhuksille ja liikuntaesteisille on varattu oma levähdyspaikka ja ruokala.

– Kaikki seuravieraat ovat tärkeitä ja tervetulleita, mutta aivan erityisesti olemme halunneet huomioida lapsiperheet ja vanhukset. Kun heille on järjestetty hyvät palvelut, meidän kaikkien on hyvä olla, totesi huolto-osaston puheenjohtaja Marko Tyyskä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Suurin osa seuravieraista on lapsia ja nuoria. Seurakentällä kulkee myös niin sanottuja kenttäaikuisia, jotka ovat nuorten käytettävissä keskusteluja varten. Kenttäaikuiset ovat pääosin sosiaali-, terveydenhuolto- ja kasvatusalojen ammattilaisia, ja he vastaavat lasten ja nuorten mieltä askarruttaviin asioihin päiväsaikaan myös puhelimitse.

Talkootyötä ammattitaidolla

Suviseuroja on järjestetty tiiviissä yhteistyössä paikallisten asukkaiden ja viranomaisten sekä maanomistajien kanssa. Seuratapahtuma rakentuu talkoovoimin. Ennen Suviseuroja ja tapahtuman aikana tehdään yhteensä 24 500 talkoovuoroa eli noin 75 henkilötyövuotta. Monissa talkootehtävissä tarvitaan ammattitaitoa.

– Esimerkiksi terveydenhuollossa työskentelee seurojen aikana yhteensä 45 lääkäriä ja 100 sairaanhoitajaa, kertoo terveydenhuoltotoimikunnan puheenjohtaja Hannele Oikarinen.

Ennakkoviestintä sujuvoittaa liikennettä

Suviseurojen saapumisliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan torstaina ja perjantaina. Ennakkoviestintä on suuressa roolissa sujuvan liikenteen takaamiseksi.

– Suurin osa seuravieraista on kokeneita seurakävijöitä, mutta mukana on myös paljon ensikertalaisia. Ennakkoviestinnällä on pyritty helpottamaan seuroihin valmistautumista ja seuroihin saapumista. On kerrottu, millainen kenttä on, mitä palveluita alueelta löytyy ja miten ja milloin alueelle kannattaa saapua, toteaa Tyyskä.

Suviseurojen liikennetilanteesta kerrotaan reaaliaikaisesti Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa ja Kesäseuraradiossa.

Kaikille avoin tapahtuma

• SRK:n Suviseuroihin on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita.

• Tänä vuonna Suviseurojen tunnuslause on “Sinun syntisi annetaan anteeksi” (Mark. 2:5). Uskomme, että Jeesus on lupauksensa mukaan henkensä kautta läsnä seuroissa ja haluaa antaa synnit anteeksi jokaiselle, joka haluaa uskoa.

• Suviseurat alkavat aattoseuroilla keskiviikkona 27.6. Suviseurojen avajaiset pidetään perjantaina 29.6. klo 10.

• Ohjelman rungon muodostavat seurapuheet sekä virret ja Siionin laulut. Lisää tietoa tapahtumasta ja ohjelmasta löytyy Suviseurojen verkkosivuilta osoitteesta www.suviseurat.fi

Suviseurojen tiedotuskanavat:

•  Internet-sivut: www.suviseurat.fi

•  Facebook: www.facebook.com/srksuviseurat

•  Instagram: www.instagram.com/suviseurat

•  Twitter: www.twitter.com/Suviseurat

•  Flickr: www.flickr.com/photos/suviseurat

•  Youtube: www.youtube.com/srksuviseurat

Lisätiedot:

Reijo Peura p. 0400 798 242, päätoimikunnan puheenjohtaja

Hannele Oikarinen p. 040 527 8905, terveydenhuoltotoimikunnan puheenjohtaja

Marko Tyyskä p. 050 361 5810, huolto-osaston puheenjohtaja

Johannes Leppänen p. 0400 421 748, seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja

21.6.2018 10.49