Uutislistaukseen

Lähetysseuralta 50 000 euroa pakolaiskriisin hoitamiseen Tansaniassa

Suomen Lähetysseura on myöntänyt 50 000 euroa Burundista Tansaniaan saapuvien pakolaisten avustamiseen.

Lähetysseura ohjaa varat kirkkojen keskinäisen katastrofi- ja kehitysyhteistyöjärjestön ACT-allianssin kautta pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleen Tanganyika Christian Refugee Service -järjestölle (TCRS).  TCRS tekee työtä pakolaisleireillä, joihin on kesän jälkeen saapunut arviolta 100 000 burundilaista pakolaista. Tansanian puolelle tulee jatkuvasti lähes 300 pakolaista päivässä.

Burundin tuoreimman pakolaiskriisin taustat liittyvät kevään 2015 presidentinvaalikamppailuun ja niistä alkaneisiin levottomuuksiin. Väkivaltaa pakenevat burundilaiset suuntaavat naapurimaihin, ennen kaikkea Tansaniaan, jossa he päätyvät pakolaisleireille.

Täynnä olevissa leireissä on puutetta elämän perusedellytyksistä, kuten puhtaasta vedestä ja suojasta. Erityisen vaikea tilanne on Nyarugusun leirillä läntisessä Tansaniassa. Kongolaisille pakolaisille aikoinaan perustetussa leirissä on tilaa korkeintaan 50 000 hengelle, mutta tällä hetkellä Nyarugusuun on sijoitettu runsaat 150 000 ihmistä.

Tansaniaan saapuvilla pakolaisilla ei usein ole edes välttämättömyystarvikkeita mukanaan. Lähetysseuran varat käytetään puhtaan veden, vedensäilytysastioiden, huopien, keittiötarvikkeiden, vaatteiden ja suojamateriaalien hankintaan.

Varoilla tuotetaan myös psykososiaalisen tuen palveluja sekä parannetaan leirien hygieniatasoa. Toiminta hyödyttää ensisijaisesti Nyarugusun leirin väestöä.

18.9.2015 09.38