Uutislistaukseen

Nykysirkusta Kuokkalan kirkossa

Vemsomhelst_1_S.jpg

Noora Pasanen ja Lotta Rautakorpi valmistavat Vemsomhelst-teosta Kuokkalan kirkossa

Nykysirkustaiteilijat Lotta Rautakorpi ja Noora Pasanen valmistavat Kuokkalan kirkossa esitystä, joka tutkii rajoja ihmisessä ja maailmassa. Vemsomhelst-niminen nykysirkusteos kysyy muun muassa, missä menee arjen ja pyhyyden raja, sekä kuka pääsee sisään ja kenet rajataan ulos.

Monitaiteisessa teoksessa hyödynnetään teatterin, musiikin, ilma-akrobatian, tanssin ja performanssin keinoja. Tyylilaji on omintakeinen, surrealistinen, kaunis, outo ja arkinen.

Teos on Rautakorven ja Kuokkalan alueseurakunnan yhteistuotantoa.

- Seurakunta tarjoaa ihmisille monenlaisia tapahtumia, joista aukeaa syvempiä näkökulmia elämään, toiseen ihmiseen ja Jumalaan. Tämän pohdinnan kieli voi olla myös uudenlaista, erilaista kuin mihin kirkossa kenties on totuttu, toteaa Kuokkalan seurakunnan aluekappalainen Riku Bucht. 

- Esityksen sisällöstä on keskusteltu ja sitä on mietitty etukäteen tarkkaan. Kirkossa olevalla esityksellä tulee olla syvällisempi tavoite kuin vain viihdyttäminen. Mielestäni se tässä toteutuu. Ei tämä ole punaista nenää, tyhjälle nauramista tai pelkkää ihmisen erityistaitojen ihastelua. Uskon, että teoksen ilmaisukeinot tavoittavat ihmisiä, joita kirkon perinteinen kieli ei tavoita.   

Vemsomhelst esitetään Kuokkalan kirkossa syys-lokakuussa neljänä iltana

• to 27.9. klo 19 (illan päätteeksi keskustelu)
• la 29.9. klo 21
• to 25.10. klo 19
• pe 26.10. klo 19 (illan päätteeksi keskustelu)

Esityksen kesto on noin 55 min, liput 15/10€

Lisätiedot:

Lotta Rautakorpi
lotta.rautakorpi@gmail.com
p. 040 5079067

Aluekappalainen Riku Bucht
Jyväskylän seurakunta
riku.bucht@evl.fi
p. 050 407 0115

18.9.2018 09.20