Uutislistaukseen

Tasaa koulutusmahdollisuuksia

4154102_tasaus_2015_kuva ilman tekstia_M.tif

Suomen Lähetysseuran Tasauskampanjavieraat  Nepalista ja Etiopiasta kertovat vammaisten koulutusmahdollisuuksista Kompassilla tänään keskiviikkona.

 Lisäksi he tekevät Jyväskylässä lukuisia oppilaitosvierailuja.

Monissa kehitysmaissa perheet häpeävät ja piilottelevat vammaisia lapsiaan. Suomen Lähetysseura työskentelee paikallisten kumppaniensa kanssa asenteiden muuttamiseksi. Vanhempia valistetaan koulutuksen tärkeydestä ja vammaisen lapsen hoitamisesta. Myös opetusalan viranomaisten asenteisiin täytyy vaikuttaa. Lähetysseuran yhteistyöjärjestöt kouluttavat erityisopettajia ja tukevat oppimateriaalin laatimista.

Nepalissa Suomen Lähetysseuran yhteistyöjärjestö on Forward Looking. Sen hanke työskentelee näkö-, kuulo- ja liikuntavammaisten parissa. Hankkeen avulla he saavat mahdollisuuden ammattikoulutukseen, kertoo järjestön kummiohjelman koordinaattori Laxmi Shestra, joka vierailee Jyväskylässä Tasaus-vieraana. Shestran tulkkina toimii Nepalissa suorastaan legendaarisen aseman saavuttanut Kirsti Kirjavainen, joka on työllään ansainnut myös Nepalin kapinallisryhmien luottamuksen.

– Koulutus on kuurojen lasten tie kohti tasa-arvoista asemaa. Koulu antaa kuuroille oppilaille sekä tietopuolista että ammatillista koulutusta, kertoo kuurojen koulun rehtori Tadesse Gainore Etiopiasta

Etiopiassa Lähetysseuran Tasauskeräys tukee Hosainan kuurojen koulua, kouluttaa opettajia lukuisiin kouluihin, laatii opetusmateriaalia ja tekee lisäksi laajaa vaikuttamistyötä opettajien, virkamiesten, päättäjien ja perheiden parissa.

Tasaus-päivän lipaskeräys ke 23.9. klo 10–15 Kävelykadulla, mukana Tasausvieraat klo 10 ja klo 11.

TasausLinkki avautuu uudessa välilehdessä

23.9.2015 10.10