Uutislistaukseen

Vuoden kristillinen kirja -äänestys käynnissä

Kuusi kirjaa kisaa jälleen Vuoden kristillisen kirjan palkinnosta.

Ehdokkaat Vuoden kristilliseksi kirjaksi ovat Elisa Antikaisen runokirja Mikä on ihminen, Paavo Kettusen Häpeästä hyväksyntään, Lauri Mäkisen Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset, Kimmo Oksasen Kasvonsa menettänyt mies, Juhani Rekolan Irlantilainen päiväkirja ja Jukka Sariolan Ystäväni Seija - kutsumuksena Afganistan.
Kilpailun voittaja sekä yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessujen yhteydessä järjestettävässä yleisötilaisuudessa 25.10.klo 10.30. Voittajakirjan valitsee tänä vuonna kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Antikaisen runokirja Mitä on ihminen sairauden kantamisesta, roolien muuttumisesta äiti-tytär suhteessa, kuolemasta ja surusta, mutta myös uskosta ja toivosta.
Kettusen kirja pohtii häpeästä selviytymisen keinoja. Kirja pyrkii viitoittamaan teitä kohti hyväksyntää ja sitä, että ihminen kokisi tulleensa nähdyksi kokonaisena, omana itsenään.
Mäkisen teos on yhtä aikaa murhamysteeri ja lukuromaani, joka vie lukijansa keskelle suomalaisten lähetystyöntekijöiden arkea 1900-luvun Ambomaalle. Oksasen kirja on  on kertomus kärsimyksestä. Se herättää kunkin meistä miettimään omaa inhimillisyyttämme ja suvaitsevaisuuttamme.  Oksanen tutkailee ihmisen eloa tarkkanäköisesti ja humoristisesti.
Irlantilainen päiväkirja on ennen julkaisematonta Rekolaa. Se ilmestyy 29 vuotta kirjoittajansa kuoleman jälkeen. Päiväkirja kuvaa värikkäästi ja humoristisesti irlantilaista arkea ja kulttuuria.  
Sariolan kirja Ystäväni Seija kertoo vuonna 2014 Afganistanissa surmansa saaneen Seija Järvenpään ja Sariolan ystävyydestä. Tapahtumat etenevät vuosikymmenten takaa Seijan elämän viimeisiin hetkiin. 

Äänestämään pääset täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
 

7.10.2015 16.05