Uutislistaukseen

Asunnottomien yötä vietetään Jyväskylässä 16.10.

Jyväskylässä vietetään asunnottomien yötä jo perjantaina 16.10. Tapahtuman tarkoituksena on koota yhteen asukkaita, päättäjiä, asunnottomuutta kokeneita ja asunnottomuuden parissa työtä tekeviä toimijoita.
4624459_asunnottomien yö_THUMB.png

Jyväskylässä vietetään asunnottomien yötä jo perjantaina 16.10. Muualla Suomessa Asunnottomien yötä vietetään perinteisesti 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Jyväskylän tapahtuman tarkoituksena on koota yhteen Jyväskylän asukkaita, päättäjiä, asunnottomuutta kokeneita ja asunnottomuuden parissa työtä tekeviä toimijoita keskustelemaan tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta.

Jyväskylässä asunnottomuuden parissa työtä tekevät monet eri tahot tiiviissä yhteistyössä. Tänä päivänä asunnontarvitsijoita on monenlaisia ja tarpeisiin vastataan erilaisilla asumisen muodoilla ja palveluilla.

– Yhdelle sopii itsenäinen asuminen, toiselle tuettu asuminen, kolmas tarvitsee kotiin vietävää tukea ja sosiaalista isännöintiä ja joku voimaantuu hyvinkin pienestä tuesta. Ihmisen ja hänen tarpeensa kohtaaminen on tärkeää, tapahtuman järjestäjät muistuttavat.

Jyväskylässä pureudutaan perjantaina 16.10. asunnottomuuden teemaan myös jo päivällä. Minnansalissa järjestetään valtakunnallinen asunnottomuusseminaari teemalla ”Ennaltaehkäisyn monet mahdollisuudet asunnottomuustyössä”.

Jyväskylän asunnottomien yö

Jyväskylän asunnottomien yötä vietetään perjantaina 16.10. klo 17–24 kaikille avoimena katutapahtumana Kolmikulman edessä Aren aukiolla.

Illan ohjelmassa on asiaa asunnottomuudesta, musiikkia ja muuta ohjelmaa sekä tarjoilua. Puheenvuoroja käyttävät muun muassa kansanedustaja Touko Aalto sekä asunnottomuuden parissa työtä tekevät ammattilaiset. Musiikkia esittävät Basement people, Iida ja ihmisten kaltaiset olennot sekä Veli-Matti Laitinen & Jali Tuhkunen kumppaneineen. Perjantain asunnottomien yön juontaa viime vuoden tapaan Jouni Huhtaniemi.

Tapahtumassa voi myös tutustua ”Asunnosta kodiksi” -valokuvanäyttelyyn. Näyttely on koottu Jyväskylän katulähetyksen, Jyväskylän nuoriso- ja palveluasuntojen sekä JVA:n asukkaille suunnatun valokuvakilpailun töistä.

Jyväskylän asunnottomien yön järjestelyistä vastaavat Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö, Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän Katulähetys ry, Jyväskylän nuoriso- ja palveluasunnot ry, Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy JVA, Jyväskylän etsivä nuorisotyö ja ViaDia Jyväskylä ry. Taustatukena ovat Sininauhaliitto ja Nuorten asunnottomuuden ehkäisyhanke. Tapahtumaa tukevat Osuuskauppa Keskimaa, Grano sekä useat muut yhteisöt.

Asunnottomien yön verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Asunnottomien yö FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Asunnottomuusseminaarin ohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä löytyy Asunto Ensin -sivulta.

 

Lisätietoja:
Jyväskylän Katulähetys ry, Hanna-Riikka Alasippola p. 040 591 7476
Jyväskylän kaupunki, aikuissosiaalityö, Susanna Hult, p. 040 559 9780

13.10.2015 10.28