Uutislistaukseen

Jyväskylässä pääsiäisenä kuultu Missa Popularis nyt levyllä

Missa Popularis -levyn kansi

Pääsiäismaanantaina 22.4. Jyväskylän Taulumäen kirkossa kuultu suomigospelin varhaishistorian keskeinen teos, Timo Ruottisen säveltämä Missa Popularis on nyt kuultavissa myös levyltä.

Vasta parikymppinen taloushallinnon opiskelija Ruottinen sävelsi Missa Popularis -messun 1960-luvun lopulla. Klassista, 1960-luvun pop-musiikkia ja progressiivista rockia yhdistelevä teos oli sensaatio, joka kantaesitettiin Turun konserttitalossa 5.4.1969. Jyväskylässä radikaali messu kuultiin ensimmäisen kerran toukokuussa 1969.

Levyllä latinankielisen messun suurta kertomusta tulkitsee säväyttävistä musiikkielämyksistä tunnettu jyväskyläläinen Ruamjai-kuoro, ja bändinä toimii kovan tason ammattimuusikoista koostuva tamperelainen The New SEGMENT Orchestra.

Tuoreella levytyksellä hyödynnetään tämän päivän monipuolista tekniikkaa, mutta tehdään myös kunniaa 1960-luvun musiikkiperinteelle käyttämällä aitoja aikakauden soittimia, jotka on äänitetty 24-raitaisella analoginauhurilla. Levy houkuttelee kuulijaa uppoutumaan syvällisiin pohdintoihin ja nauttimaan musiikista, joka pitää otteessaan. Missa Popularis on oman aikansa kuva, jonka sanoma rauhasta on yhä polttavan ajankohtainen.

http://www.alba.fi/

28.10.2019 11.17