Uutislistaukseen

Vertaisryhmä murrosikäisten lasten äideille alkaa tammikuussa

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua toimintaa. Uusi ryhmä alkaa tammikuussa.

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan.

Uusi Kamalat äidit –ryhmä alkaa Jyväskylän NNKY:llä (Puistotori 4) ke 20.1. klo 18. Järjestämme Jyväskylän NNKY:llä ínfotilaisuuden ke 13.1. klo 17.30. Tilaisuuteen ovat kaikki toiminnasta kiinnostuneet tervetulleita. Infossa saa perustiedot toiminnasta ja ryhmiä perustetaan kysynnän mukaan tarvittaessa lisää. Infossa läsnä valtakunnallisen Kamalat äidit –projektin koordinaattori Minna Miettinen sekä Jyväskylän ryhmän vertaisohjaajat Anu Honka ja Tarja Paananen.

Jyväskylän NNKY:n Kamalat Äidit –ryhmän ensimmäinen varsinainen tapaaminen on ke 20.1. klo 18, ja ryhmä kokoontuu kaikkiaan kymmenen kertaa. Ryhmän koko on 6-8 henkilöä ja kaksi ohjaajaa.

Ryhmä on maksuton. Ryhmään ei oteta uusia osallistujia toisen kokoontumisen jälkeen ja toivomme osallistujien sitoutumista tapaamisiin. Ilmoittautuminen sähköpostitse jklnnky@elisanet.fi tai puhelimitse 040 740 44 72 viimeistään 19.1. mennessä.

Huom. ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varmistathan paikkasi ajoissa!

Ihana, kamala äiti

Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla, elämänpiiri laajenee joillain nopeampaa vauhtia, toisilla ehkä vähän hitaammin. Välillä elämä murrosikäisen kanssa muistuttaa vuoristoradassa olemista. Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala. Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Murrosiän alkaminen on yksilöllinen tilanne, joillakin lapsilla jo 9-vuotiaana on esimurrosiän juttuja, jotkut vanhemmat huolestuvat, kun vielä 14-15-vuotiaalla ei ole mitään murrosiän merkkejä. Jos haluat jakaa kasvavan lapsesi vanhempana ajatuksia muiden vanhempien kanssa, olet tervetullut mukaan.

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on kansainvälinen liike, jossa tärkeitä asioita ovat ekumeeninen kristillisyys, tyttöjen ja naisten tukeminen, turvalliset tilat sekä lähimmäisistä huolehtiminen. Kamalat äidit -toiminnassa ei ole aatteellista tai uskonnollista sisältöä.

Lisätietoja: http://www.kamalataidit.fi/

3.12.2015 10.50