Uutislistaukseen

Kotimaanapu lahjoitti 52 000 euroa vähävaraisten jouluruokailuun

Kotimaanapu on myöntänyt seurakunnille avustuksia 52 000 euroa vähävaraisten jouluruokailujen toteuttamiseen ja jouluruokakassien jakamiseen köyhille lapsiperheille. Avustusvarat on hankittu lahjoituksina yksityisiltä ja yrityksiltä.

Kirkkopalvelujen Kotimaanapu on ottanut yhdeksi tehtäväkseen tukea seurakuntien diakoniatyötä myös taloudellisesti.

- Koemme tärkeäksi tukea seurakuntien tekemää arvokasta diakoniatyötä taloudellisesti, jotta vähävaraiset saavat jouluna ruoan. Tämän mahdollistavat Kotimaanapu.fi-palvelumme kautta lahjoittavat yksityiset ja yrityslahjoittajat. Esimerkiksi työkalu- ja koneliike Isojoen Konehalli Oy lahjoitti joulukorttirahansa 10 000 euroa toimitettavaksi vähävaraisten jouluruokailuun, Kirkkopalvelujen keräysjohtaja Tapio Pajunen kertoo.

Moni ihminen sinnittelee päivästä toiseen toimeentulon rajamailla. Virallinen sosiaaliturva ei pysty kaikissa tilanteissa auttamaan. Yhteiskunnan turvaverkoista pudonneille apua antaa usein seurakuntien diakoniatyö.

Avustuksia sai 42 seurakuntaa. Monet seurakunnat ovat myös käynnistäneet omia Kotimaanavun paikalliskeräyksiä voidakseen tuoda joulua vähävaraisille.

Kotimaanapu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun kautta voit auttaa joko vapaaehtoistyöllä tai tekemällä rahalahjoituksen. 

Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Apu menee perille diakoniatyöntekijöiden välittämänä ihmiseltä ihmiselle.

 

 

 

 

8.12.2019 08.38