Uutislistaukseen

Kirkkohallitus myönsi Jyväskylän seurakunnalle ympäristödiplomin

Seurakunnille räätälöity ympäristödiplomi on työkalu, jonka avulla seurakunnat voivat ottaa ympäristön huomioon toiminnassaan.

Kirkkohallitus myönsi Jyväskylän seurakunnalle ympäristödiplomin

Kirkkohallituksen täysistunto kokoontui 8.12. Helsingissä. Täysistunto myönsi ympäristödiplomin Jyväskylän seurakunnan lisäksi Hyvinkään, Pirkkalan, Siikaisten, Sastamalan ja Luumäen seurakunnille, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalle sekä Vantaan ja Kauniaisten seurakuntayhtymille.
Ympäristödiplomi on voimassa nelivuotiskauden, ja Jyväskylän seurakunta sai sen nyt toiselle kaudelle

Kirkon ympäristödiplomijärjestelmä tarjoaa seurakunnille työkalun ympäristöajattelun huomioon ottamiseksi kaikessa toiminnassa. Jyväskylän seurakunnassa se näkyy varsinkin hautausmailla, joissa ympäristönäkökohdat otetaan huomioon niin hautakukkien valinnassa kuin kynttiläjätteiden käsittelyssä näin joulun aikaan.
Ympäristöajattelun keinot ovat arkisia: seurakunnan eri toimistot säästävät paperia, kun tulostinten oletusasetukset tekevät tulosteet kaksipuoleisina, tietokoneet sammutetaan ruokataukojen ajaksi, lasten kerhoissa etsitään konsteja kierrättää ja tuunata. Useat rippikoulut täyttävät Vihreän riparin vaatimukset. Siivousmateriaalit ovat ympäristösertifioituja ja ruokatarjoiluissa suositaan lähiruokaa. Lisäksi Jyväskylän seurakunta on Reilun kaupan seurakunta.

 

http://www.jyvaskylanseurakunta.fi/ymparisto/ymparistoohjelma

http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content2C9E37

8.12.2015 12.33