Uutislistaukseen

Lähetysjuhlia voi seurata viikonvaihteessa radiosta

Koronan takia peruutetut Lähetysjuhlat pidetään sittenkin. Toukokuun lopussa Lahdessa pidettäväksi suunnitellut Lähetysjuhlat siirretään Radio Deihin. Suomen Lähetysseura ja Lahden seurakunnat tuottavat Radio Deihin 22.-24.5. yhteensä kahdeksan tuntia lähetysjuhlaohjelmaa.

Missä taivas on? -teemalla on luvassa ohjelmaa Radio Deissä perjantaina 22.5. klo 18–20, lauantaina 23.5. klo 10–12 ja klo 17–20 sekä sunnuntaina 24.5. klo 9–10.

- Olen iloinen siitä, että voimme nyt radion välityksellä tarjota ihmisille hyviä sisältöjä ja tarinoita. Radion kautta voimme myös saada viimeisimmät kulumiset Lähetysseuran työstä eri puolilta maailmaa suoraan paikan päältä, kertoo Lähetysjuhlien tuottaja Mervi Ritokoski, jolla on myös monivuotinen kokemus radiotyöstä.
 

Juhlaohjelmien yhtenä toimittajana on niin ikään kokenut radiotoimittaja Sari Lehtelä, joka on työskennellyt Lähetysseuran viestinnässä niin kotimaassa kuin Etiopiassa ja Lähi-idässä.

Ohjelmassa nostetaan esille samoja teemoja, joita oli suunniteltu myös Lahteen, kuten Namibian 150-vuotisjuhlavuotta ja keskustelua siitä, mitä on lähetystyö tänään niin kotimaassa kuin maailmalla. Tietysti avataan myös teemaa Missä taivas on? Luvassa on haastatteluja ja studiovieraita, mm. piispa Teemu Laajasalo, piispa Jari Jolkkonen sekä muusikot Sakari Löytty ja Miikka Kallio – sekä Päivi Mattilan kirjoittama tosipohjainen kuunnelma Amaliasta, joka seurasi sydämensä ääntä lähetystyöhön Ambomaalle. Yksityiskohtainen ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Normaalisti Lähetysjuhlien yhteydessä pidettävä Suomen Lähetysseuran vuosikokous järjestetään tänä vuonna 22.8. Helsingissä.

Lisätietoa: www.lahetysjuhlat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Radio DeiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

22.5.2020 11.01