Uutislistaukseen

Körttikansa kokoontuu tänä vuonna etäherättäjäjuhlille

Herättäjä-Yhdistys on siirtänyt tälle kesälle suunnitellut Kauhavan herättäjäjuhlat vuoteen 2021. Sen sijaan Körttiradio välittää etäherättäjäjuhlat nettiradion välityksellä osoitteesta www.herattajajuhlat.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

– Lähetys alkaa talkooseuroilla torstai-iltapäivällä 2.7. ja päättyy sunnuntaina 5.7.2020 päätösseurojen jälkeen, kertoo herättäjäjuhlajärjestäjä Kalle Hiltunen.
 
Etäherättäjäjuhlien tunnukseksi on valittu sitaatti Suojassas suo mun olla, joka on ote samasta Siionin virrestä 227 kuin Kauhavan juhlien tunnus Siipeis suojaan. Muutenkin etäherättäjäjuhlat toteutetaan tutuin elementein.
 
– Seurat lähetetään siihen aikaan kuin ne pidettäisiin tavallisillakin herättäjäjuhlilla. Osa seuroista tallennetaan eri puolilta Suomea, muun muassa herännäisopistoilta ja Aholansaaresta. Osa seuroista on Herättäjä-Yhdistyksen arkistotallenteita. Osa ohjelmasta lähetetään myös videona.
 
Kalle Hiltunen vakuuttaa, että seurojen lisäksi etäherättäjäjuhlien ohjelmassa on paljon muitakin juhlakansalle rakkaita elementtejä.
 
– Lähetyksessä kuullaan tuttujen kuuluttajien ääniä, konserteissa esiintyvät rakastetut artistit ja luvassa on myös kuvamuistoja aiemmilta herättäjäjuhlilta, Hiltunen kertoo.
 
Perinteiseen tapaan talkootyö on merkittävässä roolissa myös etäherättäjäjuhlilla.
 
– Körttiradion toimittajat tekevät tänäkin vuonna työnsä talkoilla, Hiltunen kiittelee.
 
Yhdet talkoot ovat perinteisesti koskeneet koko juhlakansaa, mutta niiden kohdalla on nyt ongelma, Hiltunen vitsailee.
 
– Penkkitalkoiden toteutustapa on vielä hiukan auki – ehkä kukin meistä voisi nostaa jakkaran huoneesta toiseen!
 
Yleensä herättäjäjuhlat nimittäin päättyvät polvirukoukseen ja penkkitalkoisiin, joissa noin viidessä minuutissa kootaan juhlaväen voimin useiden kilometrien mitalta seurapenkkejä pinoihin kuljetettavaksi seuraavaan juhlapaikkaan.

 

 

 

25.6.2020 19.44