Uutislistaukseen

Kirkolliskokous alkaa Turussa 10.8. – istunnot videostriimataan

Kirkolliskokous kokoontuu ensi viikolla uudella kokoonpanollaan Turussa. Toukokuusta poikkeuksellisesti elokuulle siirretty kokous kestää alustavan suunnitelman mukaan maanantaista perjantaihin 10.–14.8.

Kirkolliskokous syksyllä 2018

Edelleen jatkuvan koronatilanteen vuoksi istuntoviikolle Turun kristilliselle opistolle saapuvat vain kirkolliskokousedustajat, läsnäolo- ja puheoikeutetut sekä ne työntekijät, joiden työ edellyttää läsnäoloa paikan päällä. Halukkaat voivat seurata istuntosalin keskustelua ja kokouksen muita tapahtumia verkon välityksellä KirkolliskokoussivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Uudet edustajat aloittavat talouspäätöksillä ja avioliittokeskustelulla

Avajaismessua Turun tuomiokirkosta voi seurata suorana videostriimin välityksellä maanantaina 10.8. klo 10.00 alkaen. Messussa saarnaa Lapuan piispa Simo Peura.

Arkkipiispa Tapio Luoma avaa istuntoviikon maanantaina klo 12.30. Kokousviikon aluksi uudet kirkolliskokousedustajat jättävät valtakirjansa. Kirkolliskokoukselle valitaan vaalissa varapuheenjohtajat, valitsijamiehet ja varavalitsijamiehet.

Asialistalla on piispainkokouksen vastausLinkki avautuu uudessa välilehdessä vuoden 2018 kirkolliskokouksen pyyntöön edistää kunnioittavaa keskustelua ja selvittää vaihtoehtoja avioliittokäsityksestä vallitsevan erimielisyyden ratkaisemiseksi.  

Kirkolliskokous käsittelee myös mm. kirkkohallituksen esitystä Kirkon keskusrahaston vuoden 2020 talousarvion muutoksesta. Ehdotuksena on, että kirkon yhteisen toiminnan avustusosaan lisätään neljä miljoonaa euroa käytettäväksi seurakuntien ja kirkollisten järjestöjen taloudelliseen tukemiseen koronaviruspandemiasta selviytymisessä.

Myös kirkkohallituksen täysistunto saa uudet jäsenet kaudelle 2020–2024. Kirkolliskokous äänestää kaksi pappisjäsentä ja yhdeksän maallikkojäsentä hiippakuntavaltuustojen asettamien ehdokkaiden joukosta.

Ministeri Saarikko vierailee kirkolliskokouksessa

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vierailee kirkolliskokouksessa keskiviikkona 12.8. Ministerin keskustelutilaisuus ja puheet pidetään istuntosalissa klo 14.30–15.15. Myös tätä tilaisuutta voi seurata suoraan verkon välityksellä.

Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät osoitteesta https://evl.fi/kirkolliskokousLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous.
 

7.8.2020 13.33