Uutislistaukseen

Osallistu tutkimukseen: Voimaantuminen, kristinusko, sukupuoli ja seksuaalisuus

     

KIRJOITUSPYYNTÖ: VOIMAANTUMINEN, KRISTINUSKO, SUKUPUOLI JA SEKSUAALISUUS

Itä-Suomen yliopiston teologian osastolla tutkitaan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä voimaantumisen kokemuksia kristinuskon kontekstissa. Tule mukaan tutkimukseen!

Tutkimusta varten pyydämme Sinua, kristilliseen viitekehykseen kuuluva, kirjoittamaan voimaantumisen kokemuksistasi liittyen seksuaalisuuteen ja sukupuoleen. Kirjoitelma voi olla muodoltaan vapaa. Voit pohtia tekstissä esimerkiksi seuraavia näkökulmia:

Oletko sinut seksuaalisuutesi kanssa? Onko näin ollut aina? Millaisia sukupuoleen tai seksuaalisuuteen liittyviä piirteitä ihailet itsessäsi ja toisissa ihmisissä? Minkälaista seksuaalikasvatusta olet saanut? Millainen kasvutarinasi on ollut sukupuoleen liittyen? Miten kasvuympäristösi on suhtautunut sukupuoleen tai seksuaalisuuteen? Millainen rooli näillä asioilla on ollut elämääsi? Millaista voimaantumista olet kokenut seksuaalisuuteen tai sukupuoleen liittyen? Mitkä asiat tähän vaikuttivat? Jos mieleesi tulee jokin tällainen hetki, voisitko kuvailla sitä?

Miten nämä asiat ovat vaikuttaneet hengelliseen elämääsi, esimerkiksi arvojen, ajatusten tai käytäntöjen tasolla? Millainen vaikutus uskonnollisella yhteisölläsi on ollut? Miten hengellisyys on tukenut seksuaalisuuttasi? Millaisena näet Jumalan? Millaisena koet nykyään itsesi ja oman hengellisen elämäsi?

Liitäthän kirjoitelmaasi tiedot iästäsi ja sukupuolestasi. Lisäksi kuulisimme mielellämme, missä päin Suomea asut sekä millainen hengellinen taustasi on.

Kirjoitelmia ja muita antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja anonymiteettiä kunnioittaen. Kirjoitelmia käytetään tutkimusaineistona teologian kandidaatti Ella Toivasen pro gradu - tutkielmaan, jota ohjaavat professori Kati Tervo-Niemelä ja teologian tohtori Laura Kallatsa. Kirjoitelmia käytetään mahdollisesti myös Kallatsan tulevissa tutkimuksissa.

 

Lähetäthän kirjoitelmasi 14.12.2020 mennessä.

Voit vastata sähköpostitse: toivasenella@gmail.com tai e-lomakkeen kautta tai lähettää kirjeen osoitteeseen:

Laura Kallatsa ja Ella Toivanen

Itä-Suomen yliopisto, Filosofinen tiedekunta/teologian osasto Agora, työhuone 211

PL 111, 80101 Joensuu

 

Annamme mielellämme lisätietoa tutkimuksesta.

 

Ella Toivanen, teologian opiskelija toivasenella@gmail.com  

Laura Kallatsa, tutkija laura.kallatsa@uef.fi   

5.11.2020 16.22