Uutislistaukseen

Marraskuussa muistetaan Jyväskylän Kaupunginkirkon 140-vuotista historiaa

Luvassa juhlajumalanpalvelus, kurkistuksia menneeseen ja kirkon täydeltä gospel-kantria.

Yksi Jyväskylän keskustan tutuimmista maamerkeistä, Jyväskylän Kaupunginkirkko, täyttää tänä vuonna 140 vuotta. Arkkitehti L.I. Lindqvistin suunnittelema punatiilikirkko otettiin käyttöön ensimmäisenä adventtisunnuntaina vuonna 1880.

Historiaa sanoin ja kuvin

Keskiviikkona 18.11. kello 18 Kaupunginkirkossa kuullaan Eero Kuuselan esitelmä, jossa luodaan katsaus kirkon laajaan historiaan. Esitelmää voi seurata myös seurakunnan Henki&Elämä YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

18.11. alkaen aina loppiaiseen 6.1.2021 asti Kaupunginkirkon seinillä on nähtävillä myös kirkon historiaan johdatteleva kuvanäyttely. Näyttelyyn voi käydä tutustumassa kirkon aukioloaikoina keskiviikosta perjantaihin kello 11–14 tai aina tilaisuuksien yhteydessä. 

Kantrikustaa tulee taas

Perjantaina 20.11. kello 19 Kirkkopuistossa kajahtaa, kun legendaarinen gospel-kantriyhtye Kantrikustaa kokoaa rivinsä ja palaa keikalle Kaupunginkirkkoon. Kantrikustaa 60 -illassa kirkon kuorissa musisoi aluekappalainen Seppo Wuolion kera muun muassa Suomi-gospelin Grand Old Man Jaakko Löytty.    

Kantrikustaan ensimmäisellä keikalla Kaupunginkirkossa vuonna 1977 yleisö osoitti suosiotaan niin innokkaasti, että yhtyeelle annettiin paikkaan porttikielto. Kirkon arvolle eivät sen ajan käsityksen mukaan villit aplodit ja jalkojen tömistely sopineet. Nyt luvassa oleva keikka ei ehkä koronarajoitusten vuoksi kirvoita samanlaista menoa, mutta entiset ja uudet kappaleet sykähdyttävät varmasti. Keikkapaikalle myydään sata lippua, minkä lisäksi se on maksutta kuunneltavissa seurakunnan Henki&Elämä YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

Jumalanpalveluksessa juhlitaan

Kirkon juhla huipentuu jumalanpalvelukseen kirkon ”syntymäpäivänä”, ensimmäisenä adventtisunnuntaina 29.11. Juhlajumalanpalveluksessa saarnaa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura, ja kirkossa lauletaan yhdessä Kaupunginkirkolle sävelletty Juhlavirsi. Tapahtuman jälkeen osallistujille on tarjolla kuumaa glögiä. Jumalanpalvelus on katsottavissa myös seurakunnan nettisivuilla osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi.

Noudatamme tiloissamme turvallisuusohjeita ja pyydämme huomioimaan maskisuosituksen. Mahdollisista tapahtumiin liittyvistä muutoksista ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla.

13.11.2020 13.27