Uutislistaukseen

Jyväskylän seurakunnan ympäristödiplomi sai jatkoa

Puut kurkottavat kohti aurinkoa.

Jyväskylän seurakunta on saanut jatkoa seurakunnan ympäristötyötä ohjaavalle Kirkon ympäristödiplomille. Ympäristödiplomi on evankelis-luterilaisen kirkon oma ympäristöjärjestelmä, jonka avulla seurakunnat pyrkivät torjumaan ilmastonmuutosta ja suunnittelemaan toimintaansa hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.   

Diplomin saaminen edellyttää asiantuntijoiden tekemää arviointia, jossa käydään läpi seurakunnan toiminta muun muassa energiankäytön ja kiinteistöjen, hautausmaiden ja metsien, ruuan ja liikenteen sekä ympäristökasvatuksen ja viestinnän osalta. Jyväskylän seurakunnan ympäristötyötä arvioitiin 3.–4.11.2020 ja ympäristödiplomi myönnettiin seurakunnalle Kirkkohallituksessa 25.2.2021.

- Suuren seurakunnan haaste on ympäristötavoitteiden toteuttaminen useilla eri työaloilla. Arviointiraportissa todetaan, että Jyväskylän seurakunta on onnistunut luomaan toimivan järjestelmän, jonka avulla voi vaikuttaa tavoitteiden toteutumiseen kattavasti eri sektoreilla, kertoo seurakunnan ympäristötyön koordinaattori, ylipuutarhuri Mervi Muinonen.  

Jyväskylän seurakunnalla on ollut Kirkon ympäristödiplomi jo vuodesta 2011 lähtien. Diplomi uusitaan säännöllisesti ja se on voimassa aina viimeisimmän voimassaolovuoden päättymisestä seuraavat viisi vuotta eteenpäin. 

Lue lisää ympäristödiplomistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

25.2.2021 13.25