Uutislistaukseen

Haudanhoitosopimus on nyt ajankohtainen

Jyväskylän seurakunnan päättyneistä määräaikaisista haudanhoitosopimuksista on ilmoitettu omaisille kirjeellä. Mikäli haudanhoitosopimusta halutaan jatkaa, pyydetään omaisia olemaan yhteydessä seurakuntaan. Uusia hoitotilauksia otetaan vastaan 15.5.2021 asti. 

Hoitosopimuksia tehdään vuoden, 5 vuoden ja 10 vuoden ajaksi.

Perennojen eli monivuotisten kukkien hoitosopimuksia tehdään 5 ja 10 vuoden ajaksi. Perennahoito on vaihtoehto perinteiselle yksivuotiselle kesäkukkahoidolle. Monivuotisten kukkien kastelutarve on pienempi ja syntyvän jätteen määrä on vähäisempi kuin perinteisillä kesäkukilla. Perennojen hiilijalanjälki jää näin pienemmäksi.

Omaisten tulee varmistaa myös hautamuistomerkin turvallisuus ennen hoitokauden alkua. Muistomerkin oikaisusta tulee tarvittaessa olla yhteydessä hautakiviliikkeisiin. Seurakunnalla ei ole mahdollista tarjota hautakivien oikaisupalvelua. 

Hautojen hoitokausi alkaa 1. kesäkuuta ja kukat on istutettu haudoille viikon 23 aikana. 

Haudanhoitotilauksen voi tehdä sähköisellä tilauslomakkeella tai olemalla yhteydessä hautauspalveluihin, puhelimitse numeroon 040 162 3982, tai sähköpostitse osoitteeseen jklsrk.hautauspalvelut@evl.fi.

27.4.2021 13.34