Uutislistaukseen

Tiekirkot avautuvat jälleen kesämatkailijoita varten

Jyväskylän seurakunnan tiekirkot avaavat ovensa 14. kesäkuuta. Kaupunginkirkko, Kuokkalan kirkko, Korpilahden kirkko ja Taulumäen kirkko ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–18 elokuun puoliväliin saakka (13.8.). Juhannusaattona kirkot ovat kiinni. Kaikissa kirkoissa tarjotaan myös opastusta.

Tänäkin vuonna 265 tiekirkkoa ympäri kesäistä Suomea tarjoavat tilaisuuden tutustua kirkkojen upeaan arkkitehtuuriin, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä. Kirkossa saa viettää taivaallisen tauon ja nauttia rauhasta, kauneudesta ja pyhästä.  

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä ja on siten vahvasti mukana ilmastotalkoissa. Seurakunnat ovat sitoutuneet vähentämään omia päästöjään, mutta myös tukemaan ihmisiä muuttamaan omaa elämäntapaansa ympäristön kannalta kestäväksi. Yksi ratkaisu on ekologinen kotimaanmatkailu.

Kaikki tiekirkot on koottu uudistettuun tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Hakuja voi tehdä paikkakunnan tai matkareitin perusteella tai etsiä tietoa kirkoista ja vastauksia vierailua koskeviin kysymyksiin. Myös lapsille löytyy oma osuus. 
Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.
 

Lisätietoja: Yhteisen seurakuntatyön johtaja Heli Ahonen, heli.ahonen@evl.fi, 044 750 9008
 

10.6.2021 09.32