Uutislistaukseen

Hautausmaiden suositut kävelykierrokset jatkuvat

Jyväskylän Vanhan hautausmaan hautakiviä, kuva: Atte Sauranen

Jyväskylän Vanha hautausmaa, kuva: Atte Sauranen

Muistojen lehdot kutsuvat opastetuille hautausmaakierroksille tänäkin kesänä Jyväskylän Vanhalla hautausmaalla ja Korpilahdella.

Jyväskylän Vanhan hautausmaan opastettuja kävelykierroksia tarjotaan neljänä torstai-iltana heinäkuussa: 1.7.,8.7., 15.7 ja 22.7. 

Tehtailijoita ja kauppiaita -kierroksen (1.7. ja 15.7.) varrella nähdään edesmenneiden teollisuusmiesten sekä tunnettujen kauppiaiden viimeisiä leposijoja. Fredriksonin lakit, Halosen harmonit, Jussilan puulelut ja Ruthin rinkelit tunnetaan jyväskyläläisinä tuotteina. Monet hautamuistomerkit kertovat menestyksestä ja vauraudesta. 

Naisten vuoro -kierroksen (8.7. ja 22.7.) päähenkilöinä ovat merkittävät naiset sekä naiset, joiden puolisoiden teot ja toimet ovat saaneet tilaa julkisuudessa. Naiset ovat kaupunkimme historian eri vaiheissa toimineet sekä näkyvinä että taustalle jääneinä vaikuttajina. 

Kierrosten lähtöpaikka on Vanhan hautausmaan Tourukadun puoleinen portti. Kierrokset alkavat kello 18 ja kestävät 1,5 tuntia. 

Kierroksen yhteydessä on mahdollisuus osallistua lyhyeen musiikkihartauteen hautausmaan kappelissa joko ennen kierrosta kello 17.30 tai sen jälkeen kello 19.30. Noudatamme kokoontumisissa voimassa olevia koronarajoituksia ja suosituksia.

Kävelykierrokset järjestetään yhteistyössä Visit Jyväskylä Regionin, Jyväskylän matkailuoppaiden sekä Jyväskylän seurakunnan kanssa. Viiden euron hintaisia lippuja voi ostaa ennakkoon Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta.   

Korpilahden hautausmaalla järjestetään kaksi kattavaa opastettua kävelykierrosta sekä kierrokset erityisillä teemoilla Kirkonmiehet sekä Kulttuuripersoonat.

Sunnuntaina 20.6. klo 18. teema on Kirkonmiehet, ja kierros kestää noin tunnin. 
Torstaina 8.7. sekä sunnuntaina 17.7. klo 18 yleisteemaisten kierrosten kesto on noin 1,5 tuntia. 
Torstaina 22.7. klo 18. kierretään teemalla Kulttuuripersoonat. Kierros kestää noin tunnin. 

Maksuttomille kierroksille lähdetään Korpilahden Kappelin nurkalta. Opastuksesta huolehtivat vapaaehtoiset paikalliset kotiseutuasiantuntijat ja ne toteutetaan säävarauksella. 

Nykyisen hautausmaan Vanhan puolen hautoihin voi tutustua myös omatoimisesti mobiilioppaan avulla.  

Lisätietoja:
Vanhan hautausmaan kierroksista: Anne Yliniemi, Jyväskylän matkailuoppaat ry, anne.h.yliniemi@gmail.com, 040 702 6647
Vanhan hautausmaan hartaustilaisuuksista: Maria Salmela, musiikin asiantuntija, Jyväskylän seurakunta, maria.salmela@evl.fi, 050 380 0608
Korpilahden hautausmaan kierroksista: Miina Karasti, seurakuntapastori, Korpilahden alueseurakunta, miina.karasti@evl.fi, 050 557 9001
 

15.6.2021 11.43