Uutislistaukseen

Lasten pyhäinpäivätapahtumassa kuljetaan enkelipolulla ja syödään lohtulättyjä

Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 6.11. 

Jyväskylän seurakunta järjestää Mäntykankaan hautausmaalla lasten oman pyhäinpäivätapahtuman, jossa pienet voivat vanhemman tai muun läheisen aikuisen kanssa kulkea enkelin seikkailuradalla tai siunauspolulla, valokuvata enkeleitä tai piirtää enkelikuvan kaipaamalleen ihmiselle. Tarjolla on mehua, lohtulättyjä ja -pannaria. 

- Haluamme, että myös lapsilla on lupa liittyä omalla tavallaan pyhäinpäivän kauniiseen perinteeseen, ja pohtia samalla elämän suuria, kipeitäkin kysymyksiä yhdessä aikuisten kanssa, sanoo tapahtumaa järjestävä Huhtasuon alueseurakunnan seurakuntapastori Annemari Siistonen

Lasten pyhäinpäivätapahtuma alkaa lauantaina kello 14 ja päättyy illan hämärtyessä kello 18. Paikalle saapuvien kannattaa ottaa mukaan oma taskulamppu. 

Seurakunnan kirkoissa, kappeleissa ja hautausmailla järjestetään pyhäinpäivänä myös perinteisiä jumalanpalveluksia, rukoushetkiä ja avoimia ovia, joissa muistetaan yhdessä edesmenneitä. Jyväskylän Kaupunginkirkon pyhäinpäivän messu nähdään kello 10 suorana lähetyksenä Youtube-kanavalla osoitteessa youtube.com/henkielamaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kuokkalan kirkossa, Taulumäen kirkossa ja Kaupunginkirkossa kuullaan pyhäinpäivän iltana lohdullisia säveliä menetyksen kokeneille. Sunnuntaina 7.11. kello 16 kauppakeskus Sepän Kipinässä nähdään Tarinateatteri Storian He jotka elävät muistoissamme, lyhyitä improvisaatioita yleisön kertomista muistoista.  

Kaupunginkirkossa muistetaan lisäksi tiistaina 9.11. kello 19 huumeisiin kuolleita, ja sunnuntaina 21.11. kello 18 itsemurhan kautta menehtyneitä läheisiä. Jyväskylän seurakunnan hautausmaat Tikkakoskelta Korpilahdelle ovat kaikille avoimia paikkoja, jonne voi tulla pyhäinpäivänä tai koska vain halutessaan hiljentymään, muistelemaan ja virkistymään. 

Kaikkiin seurakunnan tapahtumiin on vapaa pääsy, Kuokkalan kirkon konsertin käsiohjelmamaksu 15/10€.

Hautausmaille saapuvia muistutetaan, että pyhäinpäivänä liikenne on hautausmaiden lähistöllä ja pysäköintialueilla tavallista vilkkaampaa. Pyhäinpäivän jälkeen kannustamme omaisia muistokynttiläjätteen lajitteluun. Ekologisinta tuiketta haudalle saa käyttämällä tavallista kynttilää metallisessa hautalyhdyssä.

Kaikki tapahtumat: jyvaskylanseurakunta.fi
 

28.10.2021 10.40