Uutislistaukseen

Kirkolliskokous 8.–12.11. – istunnot videostriimataan

Kirkolliskokous kokoontuu ensi viikolla maanantaista perjantaihin 8.–12.11. Turun kristillisellä opistolla. 

Avajaismessua Maarian kirkosta voi seurata suorana videostriimin välityksellä maanantaina 8.11. kello 8.30 alkaen. Messussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.  

Arkkipiispa Tapio Luoma avaa istuntoviikon maanantaina kello 10.30. Avajaispuheen pitää Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge.  

Istuntoviikon aikana kirkolliskokous käsittelee muun muassa valmistunutta lakivaliokunnan mietintöä kirkkohallituksen esityksestä uudeksi kirkkolainsäädännöksi. Kokonaisuus sisältää uuden kirkkolain, erillislakeja sekä kirkkojärjestyksen. Piispainkokous ja Kirkon laintarkastustoimikunta ovat antaneet asiasta lausunnon kirkolliskokoukselle.  

Käsittelyssä ovat Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston talousarviot vuodelle 2022 ja toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille 2022–2024.

Kirkon keskusrahaston talouden tasapainottamissuunnitelma on liitetty osaksi keskusrahaston toiminta- ja taloussuunnitelmaa. Kirkon keskusrahastoon kuuluvat Kirkkohallitus sekä yhdeksän hiippakuntaa. 

Käsittelyssä ovat lisäksi Kirkon keskusrahaston kiinteistöstrategia 2021 sekä kirkolliskokouksen Kirkkohallitukselta pyytämä selvitys Kirkon talon (Eteläranta 8, Helsinki) Uusi tila -hankkeesta.  

Asialistalla on oikeusministeriön lausuntopyyntö hallituksen esityksestä Ahvenanmaan itsehallintolaiksi. Kirkkohallitus antoi asiasta elokuussa lausunnon, jossa korostettiin, että varsinaisen kannan muodostaminen kuuluu kirkolliskokoukselle kirkkolain mukaisesti. 

Kummin lisääminen aikuiselle -edustaja-aloitteesta on valmistunut mietintö. Käsittelyssä ovat myös talousarvioaloite Enonkosken luostariyhteisön toiminnan turvaamisesta sekä edustaja-aloite evankelioimistoiminnan vahvistamisesta kirkossa.  

Seuraa kirkolliskokousta verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet

4.11.2021 11.14