Uutislistaukseen

Jyväskylän seurakunta sopeuttaa toimintaansa uusiin koronarajoituksiin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut uusia koronaan liittyviä kokoontumisrajoituksia ajalle 3.1.–31.1.2022. Nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi ja myös tuomiokapitulin ohjeistusten mukaisesti Jyväskylän seurakunta on tarkentanut koronaohjeistuksiaan.

Jyväskylän kirkkoihin voi tällä hetkellä kokoontua 20 henkilöä Jumalanpalveluksiin ja hartaustilaisuuksiin. Kirkollisiin toimituksiin eli kastetilaisuuksiin, hautaan siunaamisiin ja vihkitilaisuuksiin pyritään turvaamaan lähimpien omaisten osallistuminen, jolloin raja voi hieman ylittyä. 

Tuomasmessu sunnuntaina 9.1. Taulumäen kirkossa toteutetaan vain verkkolähetyksenä ilman paikan päälle saapuvaa seurakuntaa.

Osallistujarajoitus koskee myös muita tapahtumia ja konsertteja, eikä suurempia kokoontumisia voida tällä hetkellä järjestää myöskään koronapassin turvin.

Aikuisten ryhmä- ja kokoava toiminta jumalanpalveluksia lukuun ottamatta aloitetaan pääsääntöisesti aikaisintaan 17.1. Lasten ja nuorten kokoontumiset ovat mahdollisia, mutta myös niissä rajoitetaan osallistujamäärä kahteenkymmeneen. Leiritoiminta on toistaiseksi kokonaan tauolla.  

Välitämme uskon ja toivon sanomaa myös sähköisesti. Jumalanpalvelukseen voi osallistua verkon kautta sunnuntaisin suorana lähetyksenä Youtube-kanavalla Henki ja elämä sekä osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi. Mukaan pääsee myös sanomalehti Keskisuomalaisen verkkosivuilla, osoitteessa keskisuomalainen.fi. 
Kaikissa tilaisuuksissa varmistetaan turvallisuus muun muassa riittävällä väljyydellä, kasvomaskien käytöllä ja hyvällä hygienialla. Toimintaan ei tule osallistua flunssaoireisena, ja lapsia lukuun ottamatta on suositeltavaa tulla paikalle vain rokotettuna.

Lisätietoja:

Heli Ahonen 
Yhteisen seurakuntatyön johtaja
Jyväskylän seurakunta
heli.ahonen@evl.fi, 044 750 9008
 

3.1.2022 11.04