Uutislistaukseen

John Vikström -liikuttajapalkinto Jyväskylän seurakunnan diakoni Ulla Hautamäelle

Vuoden 2021 Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty Jyväskylän seurakunnan diakoni Ulla Hautamäelle. Kirkkohallituksen asiantuntija Mikko Mäkelä luovutti palkinnon Hautamäelle Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylässä keskiviikkona 12. tammikuuta 2022. 

Palkintoperusteissa todetaan, että Hautamäen toiminta on erityisesti korona-aikana ehkäissyt yksinäisyyttä ja lisännyt kehon ja mielen hyvinvointia. Hän on liikuttanut ikäihmisiä ja muuta seurakuntaväkeä menestyksekkäästi ja pitänyt liikkuvia hartauksia kaikessa toiminnassaan. 

- Iloitsen saamastani palkinnosta suuresti. Liikkuva hartaus on hieno työkalu, sillä rukous yhdistettynä liikuntaan vahvistaa mieltä sekä kehoa, Ulla Hautamäki sanoo.  

Ehdotuksia John Vikström -liikuttajapalkinnon saajaksi tuli tänä vuonna yhdeksän. Niiden kesken järjestettiin äänestys kirkon sosiaalisen median kanavissa. Ääniä annettiin kaikkiaan 1522. Kolmen eniten ääniä saaneen joukosta Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta valitsi voittajaehdotuksen Kirkkohallituksen päätettäväksi. 

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014.

Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.  

12.1.2022 17.30