Uutislistaukseen

Kirkonrotta Kideus kutsuu löytöretkelle Kuokkalan kirkkoon virtuaalisella kirkkokierroksella

Jyväskylän Kuokkalan kirkkoon pääsee pian tutustumaan myös virtuaalisella kirkkokierroksella. Erityisesti lapsille suunnattu hyväntuulinen virtuaalikierros julkaistaan tammikuun lopussa 31.1. Samalla käynnistyy kirkon juhlaviikko, kun kirkon käyttöön vihkimisestä tulee helmikuun alussa kuluneeksi 12 vuotta. 

Kierroksella liikutaan 360⁰-kuvatekniikalla tallennetussa kirkkotilassa ja sen ympäristössä klikkailemalla ja kuvaa liikuttamalla. Lisätietoa kirkosta ja sen toiminnasta löytyy käpäläkuvakkeiden kautta avautuvista pienistä videoista. Samalla tehtävänä on etsiä kirkkoon kätkeytynyt Kirkonrotta Kideus.  

Virtuaalikierroksen sisällön ideoinnista ja käsikirjoituksesta vastaavat Kuokkalan alueseurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijät, teknisestä toteutuksesta ja videokuvauksesta Mika Nuorva/Avarana Virtual Tours. 

- Virtuaalikierros on helppo ja kiva tapa tutustua kirkkoon etenkin näin suljettujen ovien aikana, toteaa Kuokkalan alueseurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Korhonen

- Kierroksella lapset pääsevät tutustumaan kirkon tiloihin, urkuihin, alttariin ja muuhun esineistöön uudenlaisella ja elävällä tavalla. Samalla kerrotaan ehtoollisesta ja kasteesta, pyhäkoulusta ja muusta seurakunnan toiminnasta. Pienet lapset voivat tutustua virtuaaliseen kirkkoon vaikkapa vanhemman kanssa, isommat jo itsenäisestikin. 

Virtuaalikierros Kuokkalan kirkkoon löytyy 31.1. lähtien osoitteesta jyvaskylanseurakunta.fi/kuokkalan-alueseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä  
 

25.1.2022 14.22