Uutislistaukseen

Kirkon Ulkomaanapu kerää varoja ukrainalaisten perheiden auttamiseksi

Ukrainan kärjistyneen konfliktin pelätään johtavan pakolaiskriisiin. Kirkon Ulkomaanapu (KUA) tukee ruoka-avun, lämmikkeiden ja muiden perustarvikkeiden toimittamista konfliktista kärsiville.

Kansainvälisen yhteisön ponnisteluista ja Ukrainan kansan hartaista pyynnöistä huolimatta Venäjä on aloittanut sotatoimet Ukrainassa. Kirkon Ulkomaanapu tuomitsee toimet. Olemme yhdessä ACT Alliance -kumppaneidemme kanssa valmiita tukemaan Ukrainan kansaa kaikin mahdollisin tavoin.

Kirkon Ulkomaanapu tukee hätäavun toimittamista konfliktista kärsiville perheille. Annamme hätäapua sitä eniten tarvitseville yhdessä eurooppalaisten kumppanijärjestöjen kanssa. Käytännössä apu on esimerkiksi ruoka-apua, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita.  

Itä-Ukrainan konflikti alkoi jo keväällä 2014. Viimeaikaisten tapahtumien myötä sotatoimet koskevat nyt koko maata.

Maassa on jo valmiiksi satoja tuhansia sisäisiä pakolaisia, ja viimeaikaisten tapahtumien pelätään johtavan pahenevaan pakolaiskriisiin. Kirkon Ulkomaanapu seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä paitsi Ukrainassa, myös laajemmin Euroopassa.

Olemme todistaneet lukuisia konfliktin aiheuttamia tilanteita, joissa ihmiset ovat joutuneet lähtemään nopealla aikataululla kodeistaan. Pakenevilla ihmisillä on aina pulaa perustarpeista, ruoasta, lääkkeistä ja juomasta. Ukrainan tilanne on erityisen haastava, sillä Eurooppa elää kylmää talvea ja vakavaa koronapandemiaa, muistuttaa Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien perheiden auttamiseksi.

Näin voit osallistua keräykseen:

Perinteinen tilisiirto:
Nordea: FI33 1572 3000 5005 04, viesti: Ukraina

Tekstiviestilahjoitus:
Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16499 (20 €)

Verkkolahjoitus:
Siirry tekemään lahjoitus verkkosivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

24.2.2022 14.14