Uutislistaukseen

Jyväskylän Pääsiäinen laajenee taidefestivaaliksi – Tarjolla entistä enemmän musiikkia, tanssia ja kuvataidetta kirkoissa 10–18.4.

JP_netti_1020x260.jpg

Jyväskylän seurakunnan perinteinen, klassiseen musiikkiin keskittynyt Jyväskylän Pääsiäinen -konserttisarja laajenee tulevana keväänä kaiken ikäisille kaupunkilaisille suunnatuksi pääsiäisajan taidefestivaaliksi.  

Vuoden 2022 tapahtuman musiikkivalikoimassa soivat Uspenskin katedraalikuoron ja Jyväskylä Sinfonian lisäksi muun muassa jyväskyläläisten musiikinopiskelijoiden sekä Jyväskylän Studiokuoron ja Korpilahdelta kotoisin olevien Ikosen muusikkosisarusten äänet ja sävelet.  

Pieniä kuulijoita ilahduttavat lastenmusiikkiorkesteri Loiskis sekä Muksumuusikot, ja kaiken kaikkiaan tarjolla on yhteensä 17 pääsiäisen tunnelmista ammentavaa konserttia.  

Hiljaisella viikolla Kuokkalan kirkossa nähdään kahtena iltana koreografi Sebastian López-Lehdon hetkellisyyden ja ikuisuuden kokemusta tutkiva tanssiteos LIGHT, ja Kaupunginkirkossa on tapahtuman aikana nähtävillä kuvataiteilija Timo Hämäläisen näyttely Matkalla avoimen ikkunan ääreen. Pääsiäisyön Hieman erilaisessa jumalanpalveluksessa Taulumäen kirkossa matkaa hämärästä kohti valoa kuljetaan nuoren polven jazzmuusikko Kalevi Louhivuoren, mediataiteilija Niko Tiaisen sekä valotaiteilija Antti Kulmalan luomissa tunnelmissa. 

- Pääsiäisen sanoma pelon ja ahdistuksen keskellä esiin murtautuvasta toivosta on hyvin ajankohtainen tänäänkin. Uudistuneen tapahtuman tavoitteena on avata pääsiäisen rikasta sisältöä taiteen keinoin entistä useammalle kaupunkilaiselle, kertoo Jyväskylän seurakunnan musiikin asiantuntija Maria Salmela.  

- Samalla haluamme tarjota toimintamahdollisuuksia korona-ajan haastamille taiteilijoille, sekä vahvistaa ja luoda uudenlaista yhteistyötä seurakunnan ja taidekentän välille.    

Taiteellisen ohjelman lisäksi kaupunkilaisille on tapahtuma-aikana luvassa hyväntuulisia yllätyksiä, joiden toteutukseen on kutsuttu mukaan muun muassa Jyväskylän kouluja. Kaikkia jyväskyläläisiä kutsutaan mukaan pääsiäisen viettoon myös valokuvauskilpailulla, jonka aihepiiri on sama kuin koko festivaalin teema: Elossa. 

Osaan konserteista myydään lippuja, mutta ohjelma on pääosin maksutonta. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan 10. maaliskuuta osoitteessa jyvaskylanseurakunta.fi sekä tapahtuman Facebook-sivulla.  

28.2.2022 11.05