Kaste- ja vihkivaraukset avoinna perjantaina 17.5. klo 11.30-15.00 

Uutislistaukseen

Kirkkopuistossa järjestetään Rauhanrukous

Jyväskylän seurakunta järjestää Rauhanrukous-tapahtuman Kirkkopuiston Paraatiaukiolla torstaina 17.3. kello 19. Kaupunkilaisia kutsutaan hiljentymään yhdessä ja rukoilemaan rauhaa ja Ukrainan sodan vuoksi kärsivien puolesta. 

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto tuo tilaisuuteen kaupungin tervehdyksen. Myös Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala, Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Kaarlo Saarento ja Jyväskylän vapaaseurakunnan johtaja pastori Kari Hämäläinen käyttävät puheenvuoron. 

Sota ja väkivalta Ukrainassa järkyttää. Kirkot eri puolilla maailmaa ovat tuominneet hyökkäyksen, kutsuneet auttamaan siitä kärsiviä sekä rukoilemaan Jumalalta rauhaa.

– Ukrainan sota ja ukrainalaisten hätä herättävät levottomuutta, turvattomuutta, pelkoa ja kysymyksiä. Tällaisina aikoina yhteisöllisyyden merkitys korostuu, ja on hyvä tukeutua toisiimme, sanoo kirkkoherra Arto Viitala.

Tilaisuudessa esiintyy kansainvälinen huippusopraano Piia Komsi. Muusta musiikista vastaavat soitintrio Laura Kaartinen, Maria Salmela ja Ilona Rimpilä sekä nuorten bändi.  

Paikalle saapuva yleisö voi halutessaan tuoda mukanaan kynttilöitä, joita sytytetään tapahtuman päätteeksi. Tilaisuuteen osallistuvilla on myös mahdollisuus osallistua Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräykseen Ukrainan hyväksi.


Lisätiedot:

Kirkkoherra Arto Viitala, Jyväskylän seurakunta
arto.viitala@evl.fi, 0400 540 490
 

11.3.2022 13.51