Uutislistaukseen

Palvelevan puhelimen keskusteluapua saa läpi kesän

Kirkon monipuolinen keskustelu- ja kuunteluapu auttaa läpi kesän arkena ja pyhäpäivinä, myös tulevana juhannuksena.
Palveleva puhelin_THUMB.jpg

Kirkon keskusteluavun kysyntä kasvaa erityisesti heinäkuussa, kun monet muut auttajatahot sulkevat ovensa lomien ajaksi. Kirkon monipuolinen keskustelu- ja kuunteluapu auttaa läpi kesän, myös tulevana juhannuksena.

Palveleva puhelin päivystää joka ilta klo 18 alkaen numerossa 01019 0071. Palveleva chat löytyy seurakuntien omilta verkkosivuilta ja Facebookista Kirkko Suomessa -sivun kautta. Chat päivystää kesällä arkisin klo 12–16. Palveleva netti vastaa verkossa, ja keskusteluapua saa myös kirjeitse.

Kirkon keskusteluavun vanhin kanava, Palveleva puhelin, on säilyttänyt asemansa suosituimpana yhteydenottoväylänä. Keskusteluapua saa myös perinteikkäästi kirjepostilla.

- Eri kanavista jokainen löytää mieleisensä tavan käydä luottamuksellista keskustelua. Moni kirjeellä lähestynyt on ilahtuneena kiittänyt mahdollisuudesta ottaa yhteyttä postitse, puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert toteaa.

Kirkon keskusteluapu tarjoaa mahdollisuuden keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti. Tavallisimmin yhteydenottajat haluavat keskustella ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen, terveyden ja sairauden kysymyksiin sekä elämän mielekkyyteen liittyvistä aiheista. Vaitiolovelvollisissa keskusteluissa yhdessä etsitään ulospääsyä ahdistavaan tilanteeseen. Palveluissa päivystävät kirkon työntekijät ja tehtävään koulutetut vapaaehtoiset. Kirkon keskusteluapua saa myös ruotsin kielellä.

Apua ja tukea elämäänLinkki avautuu uudessa välilehdessä

22.6.2016 12.31